Solliciteren

Ben je een leuke vacature tegen gekomen op een vacaturesite, social media of misschien wel bij een uitzendbureau? Dan zul je nu jezelf moeten presenteren aan het bedrijf: je gaat solliciteren!

Solliciteren gaat bijna altijd door een sollicitatiebrief en je cv op te sturen. Er kan ook wel eens gevraagd worden naar een motivatiebrief of als je op een creatieve functie solliciteert een portfolio. Ga je solliciteren bij een uitzendbureau op een uitzendvacature, dan is vaak een cv en motivatiebrief al voldoende. Belangrijk is wel dat je goed motiveert waarom je gaat solliciteren.
Laat daarom in je sollicitatiebrief goed naar voren komen:

  • Waarom je deze baan wilt?
  • Wie je bent en wat jou geschikt maakt voor de functie?
  • Wat jij het bedrijf te bieden hebt?


Zorg dat al je documenten die je opstuurt zijn opgebouwd in correct Nederlands. Laat deze desnoods controleren door iemand.

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Zorg dan dat je alle relevante diploma's, certificaten en gevraagde documenten meeneemt. Zorg dat je er uitgerust en verzorgd uitziet en kom altijd op tijd! Solliciteren is altijd spannend. Lees daarom onze sollicitatietips voor een goede voorbereiding. Succes!